Stiri scolare

Nu ne mai poate opri nimeni! O altă echipă de elevi români a fost premiată în cadrul unui concurs organizat de NASA!

Alți tineri români au impresionat americanii cu proiectul lor. Aceștia au creat o navă care poate găzdui 10.000 de oameni în spațiu, cu aceleași conditii de viata ca pe terra!

Navă spațială care găzduiește 10.000 de oameni

Elevii noștri au muncit aproximativ de 4 luni pentru a realiza nava. Aceștia au calculat și deplasarea ei în orbită și au găsit soluții pentru a asigura nevoile de bază ale potențialilor locuitori. De altfel, aceștia au creat și sisteme de recirculare a resurselor utilizate și de reciclare a deşeurilor produse precum si un sistem economic de guvernare eficient.

Vlad Panduru, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Ion Ghica”, din oraşul dâmboviţean Răcari, împreună cu alți 8 colegi din București, Constanța și Brăila au reușit să câștige premiul „Honorable Mention” la NSS Space Settlement Contest, un concurs internaţional(destul de greu) organizat de National Space Society în colaborare cu NASA.



Doi elevi din România au fost admiși la Universitatea Harvard.

Unul dintre aceștia este Rareș Avram, elev la Colegiul Naţional "Ion Luca Caragiale" din Ploieşti, a anunţat, joi, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Prahova, relatează Agerpres. Potrivit sursei citate, 10.000 de candidaţi au depus aplicaţii, însă doar 747 au fost admişi, între care şi Rareş Avram, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Ion Luca Caragiale" Ploieşti, la profilul Matematică-informatică, intensiv InformaticăRareş Avram a fost pasionat de Informatică încă din clasa a V-a, fiind elevul doamnei profesor Daniela Lica. A participat la 6 ediţii consecutive ale Olimpiadei Naţionale de Informatică, până în clasa a X-a inclusiv, obţinând mai multe medalii. La sfârşitul clasei a IX-a, a fost unul dintre reprezentanţii României la Competiţia Internaţională Mathematical Grammar School Cup Belgrade, unde a obţinut medalia de argint la Informatică şi medalia de bronz la disciplinele Matematică şi Fizică. A fost unul dintre fondatorii echipei de robotică infO(1)Robotics a Colegiului Naţional 'Ion Luca Caragiale' Ploieşti, cu care a obţinut numeroase premii la campionatul naţional de robotică BRD FIRST Tech Challenge România, în cele 2 sezoane de participare", precizează Inspectoratul Şcolar.

De asemenea, în contextul situaţiilor create de pandemie, echipa a confecţionat viziere de protecţie cu ajutorul imprimantelor 3D, donând peste 2.400 de astfel de obiecte către 30 de unităţi medicale de pe raza judeţului Prahova.


.




olimpiada de matematica


România a obținut primul loc pe echipe la Olimpiada Balcanică de Matematică.

Lotul olimpic de matematică al României a obținut premii pe bandă rulantă la a XXXIX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, organizată în Cipru.

La finalul competiției, România a contabilizat 6 medalii: două de aur, trei de argint și o medalie de bronz. Olimpicii au obținut și locul I pe echipe în cadrul concursului.

Medaliații cu aur sunt Andrei Moldovan (clasa a XI-a) și David-Andrei Anghel (clasa a X-a), elevi la Liceul Internațional de Informatică din București.

Medaliile de argint au fost câștigate de Diana Țolu (clasa a XII-a) și Robert Dragomirescu (clasa a XI-a), elevi tot la Liceul Internațional de Informatică din București, respectiv Andrei Giovani Chiriță (clasa a X-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București).

Radu-Andrei Lecoiu, elev în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București, a obținut medalia de bronz.

În clasamentul țărilor participante, performanțele individuale cumulate au plasat România pe locul I.